Uitvaartbegeleiding Door Jaimy

Dag én nacht bereikbaar op 06 – 4578 5884
Dag én nacht bereikbaar op 06 – 4578 5884

Wat te doen bij overlijden?

Als er iemand in jouw nabije omgeving overlijdt, komt er veel op je af. Neem gerust even de tijd om alleen te zijn met de overledene en eventueel andere naasten te informeren.

Het overlijden moet officieel worden vastgesteld door een arts. Wanneer iemand thuis is overleden, bel je de huisarts.
Als iemand in het ziekenhuis of verzorgingstehuis is overleden, zal de behandelend arts dit doen. Als de arts is geweest, krijg je twee documenten: een A- en B- verklaring. Deze moet je goed bewaren.
"Ik ben dag en nacht bereikbaar en sta voor je klaar"
Vervolgens mag je mij bellen. Ik ben dag en nacht bereikbaar op 06 – 4578 5884. Samen bespreken we wat er op dat moment nodig is en wanneer ik kom. Soms is het fijn als ik er meteen ben, soms is het fijn om eerst nog even met elkaar samen te zijn. Een van de eerste dingen die ik zal begeleiden zijn de laatste verzorging en opbaring van de overledene.

    • Wil je helpen met de laatste verzorging van je dierbare?
      Hierbij verzorgen, wassen en kleden we het lichaam voor de laatste keer.
    • Wil je je dierbare thuis of ergens anders opbaren?
Daarna schets ik samen met jullie een beeld van de komende dagen en de uitvaart. Als we voor ogen hebben hoe jullie het afscheid graag willen vormgeven, neem ik jullie stap voor stap mee langs alles wat geregeld moet worden.

Uiteraard sta ik open voor iedere vorm van invulling van de uitvaart en zal ik jullie zo goed mogelijk adviseren.
Neem je tijd
Hoewel het kan voelen alsof er een bepaalde haast is om beslissingen te nemen, is er ook echt tijd om over dingen na te denken. Ik zal duidelijk aangeven welke prioriteiten er liggen en de ruimte geven om, waar mogelijk, nog even een nachtje te slapen over een keuze die is gemaakt. Stap voor stap zullen wij zo samen het afscheid vormgeven.
Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Scroll naar boven